4 Şubat 2014 Salı

2015’E 1 YIL KALA: HERKES GİBİ KÜRTLERİN DE GÖREVİ, MESELELERİ OBJEKTİF BİR BAKIŞ AÇISIYLA ELE ALMAKTIR !


Yalansız’ın notu: Yalansız’ın sayfalarında yer alan makaleler hiçbir tabuya boyun eğmeksizin hakikatin tüm boyutlarıyla analiz edilmesine yönelik bir çabayı ifade eder. Kuşkusuz böyle bir amacın gerçekleştirilmesi için herşeyden önce eleştirel düşünce metodu eksen olmalıdır. Bu yaklaşım ‘yalansız’ yazarlarının her konuda müşterek fikirlere sahip olmasını gerektirmez. Gerektirmediği gibi farklı düşüncelerin tartışılmasının yaratacağı zenginliğin önemi de özellikle vurgulanmalıdır.
‘yalansız’da yayınlanan yazılara prensip olarak not düşülmemektedir. Şimdiye kadar böylesi  durum bir kaç defa zorunlu olarak olmuştur. Açıkçası not düşmekten mümkün olduğunca kaçınılmaktadır.
Sarkis Hatspanian’ın aşağıda yayınladığımız makalesinin içeriği ile ilgili olarak  bir not düşmek ihtiyacı doğmuş bulunuyor. Sebebi de şu: ‘yalansız’ın yazarlarının, yukarıda bahsettiğimiz farklı düşünceleri barındıran alanını belirleyen iki temel ortaklığı bulunmaktadır.

Türkiye’de Ermeni, Ermenistan’da Kürdüm


Yalansız’ın notu: Vahap Işık, Sarkis Hatspanian’ın kendisini eleştiren  ”2015′e 1 Yıl Kala, Yalana Karşı Mücadele Bir İnsanlık Görevidir” yazısı nedeniyle cevap hakkı talep etti. Yazısını yayınlıyoruz

Türkiye’de Ermeni, Ermenistan’da Kürdüm

Vahap Işık
Her iki Halkın arasında da, Pîr Sultana karşı durmuş Hızır Paşalardan, Mem û Zîn’e karşı durmuş Bekoyê Ewanlardan olmasaydı, şayet olmasalardı bugün Kürdler ile Ermeniler karşı karşıya değil de yan yana olurdu. Bir gün en büyük sorun olan, hatta sorunların da sorunu olan EMPATİ SORUNUNU çözdükten sonra aynı sofrada çoğalacağız, umudum hala var ve tehditler, karalamalara rağmen  yolumdan vazgeçmeyeceğim.