19 Şubat 2015 Perşembe

Çapa/Direnen İşçiler Yenilmezler!


Nuri Cemal
İ.Ü. Çapa Hastanesi’nde işten atılan taşeron işçilerinin direnişinin ilk gününde anlaşma sağlandı. Saat 12’de monoblok binası önünde toplanan işçiler ve sınıf dostları, ne polis ablukasına, ne de özel güvenlikçilerin müdahalesine aldırış ettiler. Direniş sloganlarıyla ve kararlılıkla seslerini yükselttiler: “Atılan İşçiler Geri Alınsın!” dediler.




Direniş çadırı kurma girişimine önce özel güvenlikçiler müdahale ettiler. Ardından ise sivil polislerle kısa süreli bir arbede yaşandı. İşçilerin kararlı duruşuyla müdahaleler boşa çıkarılmış oldu. Direniş çadırı kuruldu, ardından ise çadırın üstü tenteyle kapatıldı: “Baskılar Bizi Yıldıramaz” sloganları atıldı.
Üniversite hocaları ve sendika temsilcilerinden oluşan bir heyet başhekim ve yönetimle görüşmeye gittiler. Heyetin dönüşü halaylar çekilerek, sloganlar atılarak beklenildi. Heyetin dönüşünde görüşmeyi aktaran Prof. Raşit Tükel oldu: “İşten atılan arkadaşlarımız göreve iade ediliyorlar. Başhekimliğe de buradan bir teşekkür etmemiz gerekiyor. Bu konuda, bundan sonrası için sendikal mücadeleyi örmek adına da bir anlaşmada yapmış olduk. Sadece arkadaşlarımızın işe iadesi için değil, bundan sonrası için sendikal mücadeleyi benimsemek anlamında da bir uzlaşma sağlamış olduk. Bunu da belirtmek isterim. Arkadaşlarımız işe hemen başlayabilirler. Bu süreci öğretim üyeleri olarak, taşeron işçileri olarak SES’deki arkadaşlar olarak oturup değerlendirmemizde yarar var. Bunu da ifade etmek istiyorum. Çünkü yeni bir süreci birlikte oluşturmamız gerekiyor. Bu süreçte sendikal mücadelenin önemini vurgulamamız da ayrıca önemli.”
Heyet adına yapılan açıklama ve işe iade kararı coşkuyla, sloganlarla karşılandı. “Direnen İşçiler Yenilmez” diyen Çapa taşeron işçileri, işe iade kararını halaylar çekerek kutladılar. İşe iade edilen işçilerden Kadir Ağsu “Biz haklıydık. Bugüne kadar hak ve alacaklarımız için mücadele ettik. Mücadelemize destek veren, yanımızda yer alan emek dostlarımıza sonsuz teşekkür ederiz” dedi. “Yaşasın Sınıf Dayanışması” sloganlarıyla, destek için gelen Ülker direnişçileriyle kucaklaşıldı.
Ve son slogan atıldı: “Zafer Direnen Emekçinin Oldu!”

Hiç yorum yok: