16 Aralık 2016 Cuma

Tek Adam Diktatörlüğüne Karşı Öneri…


Rıza Aydın
Türkiye’de birbiri ile mücadele eden iki eğilim var; tek adam yönetimine bağlı diktatörlük eğilimi ile demokrasi eğilimi birbiri ile adeta güreşircesine mücadele ediyor. AKP’de baş gösteren tek adam yönetimine bağlı diktatörlük eğilimi AKP’yi teslim aldı, partideki bütün muhalifleri saf dışı edip herkesi teslim alarak diktatörce yönetir oldu. AKP’yi teslim alıp, tek adam yönetimiyle yöneten diktatörlük eğilimi şimdi bütün Türkiye’yi de tıpkı AKP’yi yönettiği gibi dikta yönetimiyle yönetmek istiyor. Bu ayan beyan görülüyor. Bu tehlikeyi gören toplum içinde ise demokrasi eğilimi gelişiyor.




AKP’nin baş düşman ilan edip öncelikle ezmeye çalıştığı HDP’yi yalnız bırakmayıp ona destek olma eğilimi gelişiyor. Şimdi bu eğilimin hem bir gereği hem de bir nişanesi olarak, öncelikle Sol -Sosyalist demokrat insanların, sol- sosyalist demokrat çevrelerin HDP ile birlikte yürünecek bir birlik oluşturmaları gerekir. Bunun için HDP de kendi bünyesinde değişim yapıp bu eğilimin gelişmesini kolaylaştırmalıdır.
Önerim şu: HDP oğan üstü bir kongre yapsın, bu birliği önemseyen, benim gibi devrimci demokrat insanlar da gelip partide görev alsınlar. Bu devrimci demokrat insanlar gerektiği Zaman HDP içindeki Kürt milliyetçi eğilimleri de eleştirsinler; PKK’nin yanlışlarına da yapma kardeşim bu yanlış diyebilsinler. Bu demokrasi eğilimi CHP’yi de etkileyecektir, etkiliyor da. CHP milletvekilleri uzaktan kumandayla yönetilen, sahibinin sesi gibi konuşan kuklalar değildir, CHP’nin milletvekilleri ön seçimle Oraya seçilmiş, seçmenlerinin vicdanı, kendi kişisel demokrat tutumu olan insanlardır. Bu yüzden burada da bir demokrasi eğilimin filiz verip geliştiğini hep beraber göreceğiz. Bu gelişmenin hem bir gereği hem de bir nişanesi olarak CHP milletvekilleri, anayasaya aykırı olduğunu bile bile çıkarılan dokunulmazlıklara dokunan kararın Anayasa Mahkemesine götürülmesine destek olmalılar, olacaklardır. Bizler heryerde var olup gelişecek olan bu demokrasi eğilimin filizlenmesi için vargücümüzle çalışmalıyız.
Türkiye’nin çağdaş demokrasi seviyesine çıkıp, özgürlüklerini, demokrasisini geliştirmesi, bu demokrasi eğilimin gelişmesine, bunu geliştirmek için bizim vereceğimiz çabaya bağlıdır. Bunu her can görmelidir. Şimdi Türkiye’de özgürlükleri, demokrasiyi, geliştirmek isteyenlerin el ele verip, kol kola girip gelecek güzel günleri kurmak için mücadele etme zamanıdır. Şimdi herkesin bulunduğu yerden bu demokrasi kervanına katılıp, yapabileceklerini yapma zamanıdır. Türkiye’nin esenliğe çıkıp, demokratik bir Türkiye olması bu demokrasi eğilimin gelişmesine bağlıdır. Öyleyse gelin hep beraber demokrasiyi kurmak için el ele verelim, kol kola gitelim

Hiç yorum yok: